Gumussuyu Cad.Birtas San.Sit. No:61/34 Bayrampasa / Istanbul / Turkey 3
croatiamontenegrobahrs

Paslanmaz Boru

Paslanmaz Boru
Paslanmaz Boru

Ticari olarak paslanmaz borular iki şekilde imal edilmektedir. Dikişli borular ve çekme borular. Dikişli paslanmaz çelik borular HF kaynaklı TIG kaynaklı borular olarak iki farklı şekilde üretilmektedir. Dikişli borular daha ziyade dekor amaçlı kullanılmakta olup, çekme borular yüksek basınçlı proseslerde kullanılmaktadır.

Dikişli ve Dikişsiz Paslanmayan Boru

Paslanmayan Çekme Boru malları, dikişsiz ve dikişli olarak ikiye ayrılır ve bu şekilde üretimi sağlanır. Dayanıklılığı, paslanmaz yapıda bulunan kalitesi ve 304 numara kalite ile üretilmesi sayesinde günümüzde bolca alt ürün çeşitliliği bulunan bir ürün olarak yer alır.

Üretilme Şekillerine Göre Paslanmayan Boru Çeşitleri

Paslanmayan borular üretim çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Dikişsiz paslanmaz borular genel olarak yüksek basınçlı ortamlarda tercih edilir. Bu boruların diğer üretimlerine göre basınca daha fazla direnç sağlar. Bunun nedeni bu boru türünün parça halinde üretilmesi olmaktadır. Bu metot sayesinde yüksek basınçlara karşı sağlam bir yapıda olur. Dikişli boru, paslanmayan çekme borulara göre karşılaştırıldığında basınca karşı daha az dayanıklı olmakta. Bunun sebebi üretiminde dikiş yani kaynak kullanımıdır. Doğrudan boru formatında üretilmeden bazı işlemler sonrasında boru şeklini alır. Genel olarak düşük basınç bulunan hatlarda ve mimari açıdan kullanılmakta olmaktadır. Bunun sebeplerinden birisi  fiyatının diğer türdeki paslanmaz borulara göre uygun olmasıdır.

Paslanmayan Boru Nasıl Üretilmektedir?

Demirin gelişmiş hali olan paslanmayan çelik ile üretimi yapılan ürünlerden bir tanesi olan paslanmaz boru farklı özelliklere sahiptir. Çeşitli özelliklere sahip olmasının temel nedeni üretim şekillerinden kaynaklı bir durum olmaktadır. Paslanmayan borular tek parça şeklinde üretilebildiği gibi farklı işlemlerin uygulanması sonucunda da üretilebilir. Üretim şekilleri bakımından iki farklı ürün bulunur.

Diğer Ürün Grupları